00

Spelt, speltmeel en speltbloem

Speltmeel en speltbloem kopen

Molen Nooit Gedagt in Budel is een ambachtelijk molenaarsbedrijf waar dagelijks spelt wordt gemalen. De geselecteerde spelt wordt in grote hoeveelheden ingekocht en verwerkt tot vers speltvolkorenmeel en speltbloem zonder enige toevoegingen. U kunt hier het meel kopen uit eerste hand, zonder tussenhandel.

Gewicht
zak
Prijs
speltmeel
Prijs
speltbloem
 
1 kg € 1,85 € 2,10
2,5 kg € 4,50 € 5,10
5 kg € 8,50 € 10,00
10 kg € 16,00 € 18,50
25 kg € 34,00 € 39,00

25 kg zakken zijn alleen in de winkel verkrijgbaar.
Speltmeel
 
Spelt

Grote hoeveelheden spelt

Ook biologisch speltmeel en bloem op de webwinkel kunt u tot 20 kg bestellen en in de molenwinkel kunt u zakken van 25 kg afhalen. Tevens leveren wij aan bakkers voor groothandelprijzen. Het meel dat hier weg gaat is altijd vers en heeft een houdbaarheid van 7 à 8 maanden, mits koel en droog bewaard.

Tevens heeft Molen Nooit Gedagt diverse andere producten, o.a. Amandelmeel, Boekweitmeel, Roggemeel, etc. Naar de webshop »

Historie spelt

Spelt is een van de oudste tarwerassen. Het komt oorspronkelijk uit Azië, maar wordt tegenwoordig in heel Europa verbouwd. Omdat de korrel vast in het omhulsel zit is de korrel beter beschermd tegen ziektes en aantastingen. Een nadeel daarvan is dat de spelt een aparte bewerking moet ondergaan om het kaf van het koren te scheiden, dit noemt men décortiquéren. Mede daardoor en omdat de opbrengst per ha. minder is dan de gewone tarwe zijn speltproducten duurder dan tarweproducten. Spelt bevat gluten, maar deze zijn van andere samenstelling dan tarwegluten. Van alle graansoorten bevat spelt de meeste grondstoffen die bijdragen aan de gezondheid van de mens. Mensen met darm en maagklachten zijn vaak gebaat bij het eten van speltproducten.